Offdarks LED szalag

(2 termék)
 Szűrés
Gyártó

Munkaterületét rendezi be, vagy csak egy kellemes, megvilágított dekorációt keres otthonába, amely ráadásul gazdaságos is? A LED-es világítással több... Mutass többet

A LED világítás kiválasztása a műszaki paraméterek szerint

Színhőmérséklet
Milyen célt kell betöltenie a kiválasztott fényforrásnak? A kellemes esti hangulat fokozását vagy az elegendő nappali fény biztosítását a munkához? Ezt a fény színe, az úgynevezett színhőmérséklet határozza meg. Ezt kelvinben (K) adják meg, és minél több kelvin, annál hidegebb, sőt, annál kékebb a fény. Egy normál gyertya fénye 1900 K, így a halvány borostyánszínű fényeké körülbelül 2700 K.

A fény színe (K) Leírás Megfelelő felhasználás
2 700–3 300 sárgás fény, hangulatosnak és melegnek tűnik hálószoba, gyerekszoba
3 300–5 300 nappali fény LED mennyezeti lámpa a nappaliban
5 300–6 500 hideg fehér vagy enyhén kékes fény (8 000 K-től) LED szalagok konyhába, fürdőszobába, dolgozószobába


Energiaszint
Bizonyára ismeri az A-G energiacímkéket az általános háztartási készülékeken, amelyek a villamosenergia-fogyasztásról adnak tájékoztatást. Ugyanez igaz a LED-es lámpatestekre is. Minél közelebb van a szint az A betűhöz, annál alacsonyabb lesz a fogyasztás. A címkén az éves energiafogyasztást kWh-ban is megtalálja.

IP lefedettség
Amennyiben LED-es lámpát választ a fürdőszobába, páraelszívóba való beépítésre vagy a kertbe, ellenőrizze az ellenállási szintet vagy a védelmi fokozatot. A magas fokú védelemmel rendelkező lámpatesteknek ellen kell állniuk a megnövekedett páratartalomnak vagy akár a fröccsenő víznek is.

A víz behatolással szembeni ellenállás szintjét az IP betűk és két szám jelzi. Az első számjegy az idegen testek behatolásával szembeni ellenállást, a második a vízzel szembeni ellenállást jelzi. A maximális védelmi fokozat IP69. Ezt a medencében vagy a zuhanyzóban fogja használni, ahol legalább IP67-es védettségű lámpára van szükség. Olyan helyen, ahol nem áll fenn a vízzel való közvetlen érintkezés veszélye, legalább IP44-es védettséget válasszon.

A lefedettség mértéke Védelem
IP1x 50 mm átmérőjű szilárd testek behatolása
IP6x a por bejutása
IPx3 eső
IPx4 fröccsenő víz
IPx7 ideiglenes elmerülés


Fényáram
A fényáram értékek alapján megtudhatja, hogy milyen intenzív lesz a világítás. Egysége a lumen, és általában minél magasabb a szám, annál világosabb fényt bocsát ki. Ezért a dekoratív szalagok esetében akár 250 lumenig terjedő modellek is elegendőek. A LED mennyezeti lámpákhoz körülbelül 600-950 lumenre lesz szüksége.

Fényszög
Azt a szöget, amelyben a fény a szobába világít, fényszögnek nevezzük. A megadott érték határozza meg a fénynek azt a részét, amely legalább a merőlegesen kibocsátott LED-fény teljesítményének felével világít. Ha tehát 120-160°-os fényszöget választ, a lámpatest a megadott határértéknél szélesebb fényt bocsát ki, csak nem olyan intenzíven.

Foglalat
A foglalat vagy menet az a rész, ahol az izzót a lámpatesthez lehet csatlakoztatni, és így a hálózatról az elektromos áramot átvinni rá. Minden lámpatesthez a megfelelő foglalattal rendelkező izzót kell kiválasztani.

Foglalatok áttekintése
E27- Ez egy 27 mm átmérőjű menet hagyományos izzókhoz, amelyet "nagy Edison menet" néven is megtalálhat. Szinte mindenhol megtalálható - mennyezeti és fali lámpákban.
E14- Ezeket a "kis Edison-fonal" néven emlegetik. Ezek az izzók kisebb teljesítményűek és csepp vagy gyertya alakúak. Éjszakai világításhoz és lámpákhoz, konyhai páraelszívókban vagy sütőkben használják.
E40- 40 mm-es átmérőjével ez a legnagyobb a csavarmenetek közül. Nagy teljesítményű lámpákhoz használják, és különösen alkalmas kültéri és ipari alkalmazásokhoz.
GU10- Az U betű az izzó alakját jelzi. Ez egy aljzat két kiemelkedéssel, amelyek között 10 mm távolság van. Főleg spotlámpákhoz és mennyezeti lámpákhoz használják. Felszerelése lenyomással és elfordítással történik.
G9- Két kiemelkedés helyett csak két rövid, 9 mm-es osztású csap van rajta. Megtalálható spotlámpákban és álmennyezetekben, jellemzően fürdőszobákban és folyosókon. Ez egy aljzat.

LED szalag vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.