Philips LED szalag

(66 termék)
 Szűrés
Gyártó

Munkaterületét rendezi be, vagy csak egy kellemes, megvilágított dekorációt keres otthonába, amely ráadásul gazdaságos is? A LED-es világítással több... Mutass többet

A LED világítás kiválasztása a műszaki paraméterek szerint

Színhőmérséklet
Milyen célt kell betöltenie a kiválasztott fényforrásnak? A kellemes esti hangulat fokozását vagy az elegendő nappali fény biztosítását a munkához? Ezt a fény színe, az úgynevezett színhőmérséklet határozza meg. Ezt kelvinben (K) adják meg, és minél több kelvin, annál hidegebb, sőt, annál kékebb a fény. Egy normál gyertya fénye 1900 K, így a halvány borostyánszínű fényeké körülbelül 2700 K.

A fény színe (K) Leírás Megfelelő felhasználás
2 700–3 300 sárgás fény, hangulatosnak és melegnek tűnik hálószoba, gyerekszoba
3 300–5 300 nappali fény LED mennyezeti lámpa a nappaliban
5 300–6 500 hideg fehér vagy enyhén kékes fény (8 000 K-től) LED szalagok konyhába, fürdőszobába, dolgozószobába


Energiaszint
Bizonyára ismeri az A-G energiacímkéket az általános háztartási készülékeken, amelyek a villamosenergia-fogyasztásról adnak tájékoztatást. Ugyanez igaz a LED-es lámpatestekre is. Minél közelebb van a szint az A betűhöz, annál alacsonyabb lesz a fogyasztás. A címkén az éves energiafogyasztást kWh-ban is megtalálja.

IP lefedettség
Amennyiben LED-es lámpát választ a fürdőszobába, páraelszívóba való beépítésre vagy a kertbe, ellenőrizze az ellenállási szintet vagy a védelmi fokozatot. A magas fokú védelemmel rendelkező lámpatesteknek ellen kell állniuk a megnövekedett páratartalomnak vagy akár a fröccsenő víznek is.

A víz behatolással szembeni ellenállás szintjét az IP betűk és két szám jelzi. Az első számjegy az idegen testek behatolásával szembeni ellenállást, a második a vízzel szembeni ellenállást jelzi. A maximális védelmi fokozat IP69. Ezt a medencében vagy a zuhanyzóban fogja használni, ahol legalább IP67-es védettségű lámpára van szükség. Olyan helyen, ahol nem áll fenn a vízzel való közvetlen érintkezés veszélye, legalább IP44-es védettséget válasszon.

A lefedettség mértéke Védelem
IP1x 50 mm átmérőjű szilárd testek behatolása
IP6x a por bejutása
IPx3 eső
IPx4 fröccsenő víz
IPx7 ideiglenes elmerülés


Fényáram
A fényáram értékek alapján megtudhatja, hogy milyen intenzív lesz a világítás. Egysége a lumen, és általában minél magasabb a szám, annál világosabb fényt bocsát ki. Ezért a dekoratív szalagok esetében akár 250 lumenig terjedő modellek is elegendőek. A LED mennyezeti lámpákhoz körülbelül 600-950 lumenre lesz szüksége.

Fényszög
Azt a szöget, amelyben a fény a szobába világít, fényszögnek nevezzük. A megadott érték határozza meg a fénynek azt a részét, amely legalább a merőlegesen kibocsátott LED-fény teljesítményének felével világít. Ha tehát 120-160°-os fényszöget választ, a lámpatest a megadott határértéknél szélesebb fényt bocsát ki, csak nem olyan intenzíven.

Foglalat
A foglalat vagy menet az a rész, ahol az izzót a lámpatesthez lehet csatlakoztatni, és így a hálózatról az elektromos áramot átvinni rá. Minden lámpatesthez a megfelelő foglalattal rendelkező izzót kell kiválasztani.

Foglalatok áttekintése
E27- Ez egy 27 mm átmérőjű menet hagyományos izzókhoz, amelyet "nagy Edison menet" néven is megtalálhat. Szinte mindenhol megtalálható - mennyezeti és fali lámpákban.
E14- Ezeket a "kis Edison-fonal" néven emlegetik. Ezek az izzók kisebb teljesítményűek és csepp vagy gyertya alakúak. Éjszakai világításhoz és lámpákhoz, konyhai páraelszívókban vagy sütőkben használják.
E40- 40 mm-es átmérőjével ez a legnagyobb a csavarmenetek közül. Nagy teljesítményű lámpákhoz használják, és különösen alkalmas kültéri és ipari alkalmazásokhoz.
GU10- Az U betű az izzó alakját jelzi. Ez egy aljzat két kiemelkedéssel, amelyek között 10 mm távolság van. Főleg spotlámpákhoz és mennyezeti lámpákhoz használják. Felszerelése lenyomással és elfordítással történik.
G9- Két kiemelkedés helyett csak két rövid, 9 mm-es osztású csap van rajta. Megtalálható spotlámpákban és álmennyezetekben, jellemzően fürdőszobákban és folyosókon. Ez egy aljzat.

12 480 Ft-tól
8 ajánlat
25 816 Ft-tól
10 ajánlat

LED szalag vásárlási útmutató

125 990 Ft-tól
2 ajánlat
84 190 Ft-tól
2 ajánlat
99 190 Ft-tól
2 ajánlat
51 390 Ft-tól
5 ajánlat
8 990 Ft-tól
2 ajánlat
59 190 Ft-tól
2 ajánlat
37 890 Ft
alkonylampa.hu
Termék részletek
105 090 Ft
emag.hu
Termék részletek
60 390 Ft
emag.hu
Termék részletek
33 590 Ft
emag.hu
Termék részletek
106 390 Ft
emag.hu
Termék részletek
92 490 Ft
alkonylampa.hu
Termék részletek
84 090 Ft
alkonylampa.hu
Termék részletek
33 990 Ft
ipon.hu
Termék részletek
68 390 Ft
emag.hu
Termék részletek
28 390 Ft
emag.hu
Termék részletek
71 490 Ft
alkonylampa.hu
Termék részletek
55 290 Ft
alza.hu
Termék részletek
92 490 Ft
alkonylampa.hu
Termék részletek

LED szalag vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.